Typiske Problemer

Boots drejer når man rider


Sandsynlige årsager: Med de fleste fabrikater af boots sker dette normalt når booten er for bred. Det er især almindeligt på bagbenene hvor mange heste har en tendens til at "skrue" deres hov ned på jorden hvilket forårsager booten at vride.
Hvis det er Renegade hovstøvler kan det at den drejer også være et tegn på at støvlen er for stram - en tætsluttende skal er ikke vigtigt for disse støvler til at virke. Den har hælen Captivator som er det vigtigste for den for at fungere.


Løsninger (baseret på boot type):


Renegades - tjek dine målinger - det kan være, at du skal gå op en størrelse.
Hvis skallen passer fint - tjek at kabel og remme er korrekt justeret. Det er muligt at mikse og matche størrelser af stropper og hælen Captivatoren hvis du stadig har problemer. Hvis skallen er stram kan du prøve at få din hest beskåret og se om det hjælper – det kan være det er nødvendigt at øge hyppigheden af din trimning.

Cavallo og Equine Fusion støvler - Du kan prøve at bruge boa gaiters, og eventuelt en sål for at udfylde nogen ekstra plads. Ellers over om den smalle version af disse boots vil passe bedre.

Easyboot Glove - Sørg for at din gaiter er stram nok. Du kan prøve at ligge Vet Wrap omkring hoven 3 eller 4 gange. Sportstape på hoven kan også bruges – begge dele skulle bidrage til at skabe en bedre forbindelse mellem hoven og den øverste del af støvlen. Hvis dette mislykkes, kan du prøve at tilføje en powerstrap til fronten af støvlen.

Hvis der anvendes en Easyboot Epic, kan du stramme støvlen mere ved brug af Easy-Up spændet vi sælger. En 6mm eller 12mm comfort pad kan også hjælpe ved at fylde lidt ud.
 

Gnavsår ved brug af boots


Sandsynlige årsager: Gnidning vil forekomme på hælene, hvis booten er for kort i længden. Normalt mere almindelig hos heste med underløbne dragter og støvler der passer over krondranden.
 

Løsninger (baseret på boot type):


Renegades - en ukorrekt placeret hæl Captivator kan forårsage gnide på hælene, så tjek at den er justeret og placeret korrekt.

Boots der passer over hårgrænsen i almindelighed - brug Boa gaiters, eller hvis disse tager alt for meget plads, gamle uldne sokker, Vet Wrap fungerer også meget godt.

For Epics, du kan fjerne hælremmen og erstatte det med Taper plader (disse har vi ikke på lager men kan skaffe dem hjem) eller skæres hælremmen ned på langs de riller der er i den.

Generelt – Tjek om du kan gå en str op uden at den kommer til at glide for meget rundt
 

Hest er stadig ømtået når den har boots på


Sandsynlige årsager: Sunken eller tynde såler, forfangenhed og andre hov problemer. Dette er noget der skal diskuteres med din smed eller dyrlæge. Måske faste beslag eller limboots vil være en god ide i en periode.
 

Løsninger (baseret på boot type):

Nogle gange kan det være nok at bruge såler så som Dampening Pads eller Comfort pads.
Bemærk at hvis dine støvler er Renegades, Glove eller Backcountry, kan du ikke bruge de såler som er 12 mm kun 6mm eller Dampening pads og Gelpads,
 

Boots falder af


Sandsynlige årsager: Hovstøvlen er ikke den bedste pasform til hoven eller har ikke været monteret korrekt / stramt nok.

Mest almindelige årsag er hesten træde på sig selv under træning, enten ved at smede ller hvis den bliver forskrækket og træder til siden.

Støvlerne er designet til at gå i stykker for at forhindre en alvorlig ulykke, hvis hovstøvlerne ikke gåt i stykker kan hesten snuble og bringe både rytter og hest i fare.

Løsninger: Alle støvler -

Tag friske målinger og kontroller at størrelsen og typen af hov støvle du bruger er den der passer bedst til din hest.

Kontroller de forreste støvler ikke for er lang til hoven. Længde der er over 5 mm længere end hestenes faktiske målinger er nok til at bremse den forreste hov længe nok til at et bagben kan komme frem og træde boot af.

Klokker kan nogle gange hjælpe på alle heste som går med boots, men som med jernsko så er nogel heste bare rigtige gode til at træde dem af.