Hvordan måler man hoven til boots

Det er af yderste vigtigt at tage nøjagtige mål og vælg en hov støvle der er den rigtige størrelse og form til dine heste hov. Du ville ikke selv løbe i et par løbesko der ikke passer ordentligt, så du skal ikke forvente at din hest vil!


Det bedste tidspunkt at måle din hest er lige efter en beskæring. For at sikre at målingerne er så nøjagtige som muligt bør du bruge millimeter og ikke tommer. Du skal bruge en hård lineal eller målebånd. Et optrækkelig målebånd er ofte bedst så du kan slutte den til kanten af hoven.
 

Sådan måler du bredden på hoven når du skal finde boots og hov støvler.

 

Bredden

Først skal du måle bredden af hoven på det bredeste sted. Dette er ikke altid det samme sted på alle hove, da det afhænger af formen af hoven (normalt er det ca halvvejs mod hælen fra tåen).
Sørg for at din lineal eller målebånd holdes lige over hoven, og ikke en smule på diagonalen, da dette vil påvirke din måling.
 
Længden

Sådan måler du længden på hoven når du skal finde boots og hovstøvler.

Det næste du skal er at måle længden af hoven. Det er ikke helt så ligetil som at måle bredde, du er nødt til at bestemme det bageste punkt af vægtbærende på hoven, det som man kalder dragten eller hælen. Dette er hvor hovvæggen ender og omfatter ikke strålen eller ballen.
Det er nyttigt at holde at enten lave en streg eller visualisere en linje fra det ene dragthjørne til det andet og derefter måle fra midten tåen og tilbage til midten af denne linje

Når du måler længden til hovsøvler skal der kun måles til dragten på hoven

Hvis hesten er meget stejl som ved en bukhov eller har underløbne dragter, skal du forestille hvor hælen ville være hvis hoven var sund og tage dine mål til det punkt, og ikke det faktiske punkt. Dette gøres for at der vil være plads til ballen i selve booten. Hvis du finder det svært at gøre dette, så prøv at placere hoven på gulvet og visualisere det på den måde - se på den fra side og komme helt ned til jordniveau for at se det vægten bærende område og visualisere hvor hælene skal være. Derefter prøv at måle igen så burde det være lettere at bedømme.

 

 

Bruge målene til at finde den rigtige hovstøvle

Du vil derefter nødt til at finde hoven støvle der passer bedst til din hest. Du kan enten sammenligne dine målinger med vores størrelse skemaer (hver hov støvle har deres eget størrelse skema, og en bestemt størrelse i en boot vil ikke nødvendigvis have de samme mål som den samme størrelse i en anden type af boot), eller du kan tjekke vores Boot guide til at vælge en hov støvle først, for at indsnævre dine valg.

Ideelt set vil målene på længde og bredde passer ind i den samme størrelse. Hvis bredden er i én størrelse og længden i en anden størrelse op eller ned, skal du vælge den større størrelse. Du ønsker ikke at forsøge at klemme hoven ind i en støvle, der er for lille. Hvis forskellen på bredden og længde er mere end en størrelse, så er den pågældende hov støvle nok ikke den bedste støvle til din hest, og du bør se på en anden hov støvle. En anden type kan imødekomme din hests hov forme bedre. (For at Easyboot Glue-On eller Glove boots skal virke med held skal bredde og længde falde i den samme størrelse på skemaet.)

Beskæringsperiode

Bemærk venligst at alle hov støvler er designet til at give mulighed for en vis vækst i mellem beskæring, men det er baseret på en ordentlig regelmæssig barfodet trim på omkring 4-6 ugentlige intervaller. Hvis du måler din hest i mellem beskæring, og/eller hvis din hest er trimmet mindre regelmæssigt, så er du nødt til at give lidt råderum og være forberedt på at hovstøvlen du vælger ikke kan passe når du er sidst i beskæringsperioden (på grund af den ekstra vækst).
Du kan måske at bruge et fil til at styre vinger og ekstra vækst, runde eller rulle kanten af hovvæggen (mustang roll) imellem professionelle beskæringtrim. Dette bør også bidrage til at opretholde en god pasform til din hovstøvler.